Sveriges bönder

LRF – Sveriges Bönder

Vi är en folkrörelse som arbetar för att ge Sveriges bönder bättre förutsättningar för framtiden. Med 140 000 medlemmar sitter vi på expertis inom de allra flesta frågor som rör skog, jord, djur och trädgård.

Med hjärtat på landsbygden

Våra medlemmar har en sak gemensamt, de har sina hjärtan på landsbygden. Med många generationers kunskap i ryggen arbetar vi för att lika många kommande generationer ska gå en ljus framtid till mötes. Men lantbruk är inte bara en hjärtefråga och en livsstil, det handlar också om entreprenörskap. Vägen till en levande landsbygd och en hållbar framtid går via de gröna näringarna, därför vill vi att så många som möjligt ska se hur våra kompetenser bidrar till att bygga samhället, och att Sverige är så mycket större än bara sina storstäder. I mötet mellan stad och land kan vi lösa framtidens utmaningar.

Vi möts i maten

Det finns saker som vi alla kan välja bort, som att köpa en ny jacka eller att resa på en långväga semester, men vissa saker måste vi göra, varje dag. Behovet av att äta förenar oss människor över hela jorden. Att vi då väljer mat som är så smart och hållbar som det bara går är viktigt. För att vi ska kunna göra det måste vi ha ett cirkulärt jordbruk där både djuren, jorden och vattnet får spela sin roll. Genom djuren kan näring från foder bli till näring i form av gödsel, som i sin tur ger näring åt marken och nästa gröda.