När Clara Henry utmanades till att äta potatis som dagens alla måltider under ett helt dygn så kallade hon genast in sin vän, superkocken Siri Barje.
Vi listar fem anledningar till varför du ska leta efter sverigemärkningen i köttdisken.
Det finns starka skäl att värna om den svenska livsmedelsproduktionen. Svenska livsmedelsproducenter levererar mat med överlägsen miljöprestanda jämfört med flertalet av de producenter som de i dagsläget konkurrerar med.
För den som vill vara säker på att maten (eller blommorna för den delen!) är odlad, skördad, förpackad och kontrollerad i Sverige är ett tips att titta efter märkningen ”Från Sverige”.
One Planet Plate guidar dig till hållbara måltider som tar hänsyn till klimatet och den biologiska mångfalden
Sådd, odling och transport, hårt arbete som inte passar i papperskorgen.
Maten vi äter hänger ihop med världen vi lever i. Här listar vi ett gäng mattrender som berättar något om tiden vi lever i. Goda nyheter för alla oss som gillar lokalproducerat och hållbart.
På hösten skördar Sveriges bönder några av våra finaste delikatesser. Det är lätt att tro att den allra finaste maten också måste vara den mest svårodlade men så är det inte alltid.
Utan bönder stannar julen. I 24 dagar undersöker den populära mat- och TV-profilen Lisa Lemke hur julen ser ut när tjänster och råvaror från Sveriges bönder får stå i centrum.
Människan behöver protein för att må bra. För att klara klimatutmaningarna kommer vi att därför att behöva använda oss mer av inhemska proteinkällor.