Sveriges bönder

Hallå där Emma Svensson, hållbarhetsambassadör

Vem är Emma?

Jag är en person som älskar när det växer. Jag älskar odling, både på åker och i mindre skala och jag älskar att följa årstiderna. Jag tycker om att jobba med människor och att se dem utvecklas och växa som personer. Entreprenörskap och drivna människor ger mig också energi. När jag går till jobbet så jobbar jag med att utbilda framtidens lantbrukare på Munkagårdsgymnasiet i Tvååker.

Vad är hållbarhet för dig?

För mig är hållbarhet balans. Balans mellan naturen och människan, mellan arbete och fritid, mellan ekonomisk tillväxt och planetens resurser, mellan stad och land…

Varför är du Hållbarhetsambassadör?

För att de gröna näringarna och landsbygden har en otroligt viktig roll i en hållbar framtid, men jag tror att många inte är medvetna om det. Det vill jag ändra på. Man stirrar sig lätt blind på små pusselbitar och missar helheten när det kommer till hållbara val. Men de gröna näringarna har så mycket att bidra med för att vi ska kunna få ihop en hållbar, cirkulär bioekonomi och en livsmedelsproduktion som producerar säker mat till en växande befolkning inom planetens gränser.

Varför ett instagramkonto?

Jag vill tillsammans med följarna lära mig mer om hållbara val i vardagen, de gröna näringarnas roll i en hållbar framtid och visa hur livet på landet ser ut hemma hos oss. Jag tycker själv att det kan vara svårt att navigera i hållbarhetsdjungeln, så jag hoppas att följarna ska känna att de får lite mer klarhet i en del av hållbarhetsfrågorna.

Instagram – Gronareframtid